Běh letním ránem v Popově láká na dvě trasy a krásné výhledy, závod je poprvé zařazen do seriálu Běhy Zlín

Ve Štítné nad Vláří – Popově v neděli 23. července pořádají 5. ročník Běhu letním ránem. Pořadatelé připravili dva závody. Kratší je dlouhý 7 kilometrů, delší měří 15 kilometrů. Závod je letos premiérově zařazen do seriálu Běhy Zlín.

Start obou kopcovitých závodů, které se střídavě poběží po asfaltové silnici, a také po lesní cestě a v terénu v lese, je na návsi nad hospodou v Popově, v 10 hodin. Prezence probíhá mezi 8 a 9.45 hodinou. 

Registrace a poropozice

Startovné je 180 Kč. V ceně startovného je mimo jiné pro předem přihlášené guláš po závodě, pro všechny účastníky na doplnění energie menší občerstvení a také kofola.

Zazávodit si můžou muži i ženy všech věkových kategorií. 

Trať popovského závodu je zajímavá a atraktivní.

"Jsou na ní mírné i prudké kopce i mírné a prudké seběhy. A jako bonus běžci v některých úsecích uvidí krásné výhledy na Popov a okolí,“ láká na Valašsko hlavní organizátor Běhu letním ránem Vlastimil Martinát.

"Na prvním rozcestí trati, které je po prudkém stoupání, a kde se rozděluje trasa hlavního a 7 kilometrového závodu, bude vrchařská prémie. V ní bude oceněný nejlepší muž i žena. Šanci na prvenství tak mají běžci z obou závodů,“ prozradil ještě Martinát.   

Loňský 4. ročník Běhu letním ránem v Popově hlavní 15 kilometrový závod mezi muži vyhrál časem 1:02:52 malenovický vytrvalec Matěj Beníček (KESBUK), mezi ženami se ze zisku prvního místa radovala Helena Chromeková ze Slavičína (Slawex runners, 1:20:16). Na 7 kilometrové trati byli nejrychlejší mezi muži domácí borec ze Štítné nad Vláří Michal Vaculík (34:57) a mezi ženami běžkyně ze Slopného Petra Petrášová (39:30).

Lubomír Hotař