Radoslav Šíbl začíná Štědrý den výletem na Svatý Hostýn

Čtyřicetiletý Radoslav Šíbl spoustu let sbírá cyklistické úspěchy. Daří se mu i v běžeckých závodech. V roce 2019 například vyhrál prestižní Běh Jižními Svahy ve Zlíně. Rodák z Holešova, který bydlí ve Fryštáku, v bikových podnicích reprezentuje klub 4Ever Cyklo Bulis Bystřice pod Hostýnem, v běžeckých závodech hájí barvy týmu Ekodrill Zlín. V posledních letech je pro něho ale prioritou rodina. S manželkou Štěpánkou vychovává 3 děti. Vaškovi je 8 let, Verunce 6 let a Karolínce 3 roky. Všichni se pochopitelně těší na Vánoce a vánoční svátky.

Pro děti výzdobou pro Mikuláše, pro manželku několika opakovanými vlnami úklidu a pro mě stresem, jak odpovím na otázky, co chci pod stromeček. Naštěstí nákup dárků má na starost Ježíšek a manželka (úsměv).

Ideální samozřejmě je, když jsme všichni zdraví a ráno s kamarády vyrazíme na výlet na Svatý Hostýn. Po návratu pak doma společně s manželkou připravíme večeři a po ní následuje vybalování dárků. Večeři míváme podle momentální nálady a chuti dětí a manželčiny a mojí nálady jestli se budeme stresovat s vybíráním kostí. 

Všechny, co nás napadnou. Pouštíme lodičky, házíme pantofle, zpíváme koledy.

Manželka má za úkol připravit výbornou večeři a já mám na starosti kontrolovat, jestli už Ježíšek přinesl dárky (úsměv). 

Děvčata oblečení a panenky všeho druhu. Vašek by nejraději pod stromečkem našel kapesní nůž se 48 nástroji v ceně třídenní rodinné dovolené (úsměv). 

Tak na to nedokážu odpovědět ani svým nejbližším. Pořád ještě nevím (úsměv).

Když jsem byl malý, tak jsem od Ježíška dostal ručně šitou opici. O té pak teta ze Slovenska řekla: ,,A prečo se mu tak páčí, veď je ošklivá,“ Tato opice je prvním dárkem na který si vzpomínám. Když mi bylo 6 roků, tak jsem pod stromečkem našel menší svěrák. Ten už zdědil syn (úsměv). 

Obliba pohádek se u dětí mění po týdnu až dvou. Takže nestíhám ani vnímat, co je momentálně ,,in“. Nedávno mi ale syn Vašek udělal radost, když se mnou sledoval ,,klasickou pohádku pro dospělé“ Indiana Jonese. U tohoto filmu jsem si uvědomil, jak čas běží, když se na takovou klasiku můžu dívat s ním (úsměv).  

Postupně se všichni budeme seznamovat s novými hračkami. Chybět samozřejmě nebudou ani návštěvy u babiček. Jedna bydlí v Holešově a druhá v nedalekých Žopech. 

Určitě. Já jsem ranní cyklista. Pokud to počasí dovolí, tak si všichni společně zajedeme na nějaký kratší výlet.

Chtěl bych se udržet alespoň na podobné výkonnosti, jako letos. A pokud se mi na biku podaří objet nějaký závod v silné skupině, tak to pro mě bude lepší pocit, než pohled do výsledků.

Lubomír Hotař