V sobotu se v okolí Bílovic koná Dobroběh Slováckem. Závodit se bude na dvou tratích

Přijďte si zazávodit do Bílovic, kde v sobotu 27. dubna pořádají 1. ročník Dobroběhu Slováckem. Závod pořádá obec Bílovice.

Připraveny jsou dvě trasy. Delší měří 11 kilometrů, kratší 5 kilometrů. ,,Kdo bude chtít, tak si může zaběhnout 2kilometrový Lidový běh,“ upozorňuje za pořadatele Josef Hubáček. Zázemí, kde bude prezence, start i cíl, je ve sportovním areálu u Základní školy v Bílovicích. V obou hlavních závodech jsou vypsány 4 kategorie mužů, 3 kategorie žen, kategorie juniorů a kategorie juniorek.

Startovné do středy 24. dubna je 150 Kč, junioři a juniorky do 18 let zaplatí 50 Kč. V den závodu je startovné 250 Kč, pro juniory a juniorky 100 Kč. ,,V ceně startovného je měření elektronickou časomírou, občerstvení na 11kilometrové trase, polévka po závodě, nápoj, informační materiály od sponzorů, zajištění zázemí a organizace závodu a základní zdravotní zajištění,“ prozradil Hubáček.

REGISTRUJ SE ZDE

Start hlavního 11kilometrového závodu je v 10 hodin, 5kilometrový závod odstartuje v 10.15 hodin. Na nezávodní 2kilometrový Lidový běh se vyběhne v 11.45 hodin.

Trasa okruhového závodu dlouhého 11 kilometrů vede z Bílovic přes Včelary, po panelové cestě do Kněžpole, kněžpolským lesem do Topolné a po cyklostezce do cíle do Bílovic. 5kilometrová trasa vede z Bílovic do Včelar a zpět do Bílovic. Všichni běžci budou zařazeni do tomboly.

Výtěžek ze startovného bude věnován Asociaci rodičů a přátel zdravotně postižených dětí, která finance využije na týdenní rehabilitační pobyt pro děti a osoby s handicapem.

Lubomír Hotař